Selectie 2020

Terrible Jungle (2020)

Terrible Jungle (2020)

Eliott de Bellabre este un tânăr cercetător plin de inocență care i-a admirat din totdeauna pe marii antropologi. Ca să-și termine lucrarea de diplomă, el se înscrie pentru o prestigioasă bursă la Collège de France, ca să poată studia tribul otopi din Guyana. Dar e greu să-ți creezi un renume când mama ta, Chantal de Bellabre, este detestată de confrați din cauza metodelor sale rasiste și aproape inumane.

Nemulțumită că pleacă singur în plină junglă amazoniană, ea îl împiedică să obțină bursa pentru ca el să o însoțească astfel într-una dintre călătoriile sale de studiu. Dar, înfruntând furia maternă, Eliott se hotărăște totuși să plece în Guyana. Voiajul său se va dovedi mai complicat decât se aștepta… Cei din tribul otopi nu sunt deloc „bunii sălbaticii” pe care și-i imagina Eliott. Alcoolici, violenți și necinstiți, ei îi vor transforma în infern zilele petrecute în junglă. Din fericire, Chantal, roasă de remușcări și îngrijorată de soarta fiului ei de la care nu mai primise nicio veste, își părăsește echipa și pleacă în căutarea lui.

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve, pe numele său real Catherine Dorléac, s-a născut la Paris în anul 1943, mama sa fiind actriță la Comedia Franceză, iar tatăl, regizor de dublaj la Paramount. Prin intermediul surorii sale mai mari, Françoise Dorléac, Catherine ajunge să treacă probele pentru Les portes claques (Se trântesc ușile), un film de Jacques Poitrenaud, apărut pe ecrane în 1960. De atunci, cariera sa e lansată. Joacă apoi în Le Vice et la Vertu (Viciul și virtutea) de Roger Vadim, a cărui parteneră devine, apoi, în 1964, turnează cu Jacques Demy pentru Les parapluies de Cherbourg (Umbrelele din Cherbourg), laureat cu Palme d’Or la Cannes. Ea va colabora de trei ori cu acest cineast.

Catherine Deneuve își schimbă radical imaginea de actriță clasică jucând în Belle de Jour (Frumoasa zilei,1966) de Luis Bunuel. Odată cu Le Sauvage (Sălbaticul), un film de Jean-Paul Rappeneau, actrița își demonstrează și talentul comic, până atunci prea puțin exploatat. În 1981, François Truffaut îi oferă un rol crucial în Le Dernier metro (Ultimul metrou), fiind recompensată cu Premiul César pentru cea mai bună actriță. În același an, ea îl întâlnește pe André Téchiné, care își va face din ea actrița-fetiș (Le lieu du crime – Locul crimei; Ma saison préférée – Anotimpul meu preferat ; Les Voleurs – Hoții).

Începând din anii 2000, Catherine Deneuve preferă să turneze cu o nouă generație de cineaști, precum François Ozon (Huit femmes – Opt femei, Potiche) sau Christophe Honoré (Les Bien-aimés – Cei iubiți) și Emmanuelle Bercot (Elle s’en va – Ea pleacă; La tête haute – Cu capul sus).

Brăila
Sunrise
Marina Wine Bistro
Vineri, 25 septembrie, ora 21.00

Genul filmului

Ficțiune, comedie

Regia

Hugo Benamozig, David Caviglioli

Distribuția

Catherine Deneuve, Vincent Dedienne, Alice Belaïdi

Alte detalii:

Premiera franceză a avut loc în iulie 2020

Anul

2020

Durata

91 minute

Limba originală

Franceză

Subtitrarea

Română

Țara de produție

Franța