Selectie 2020

Setting the Bar: A Craft Chocolate Origin Story (2019)

Setting the Bar: A Craft Chocolate Origin Story (2019)

Călătoriți de la Bob la Tabletă. Setting the Bar îi urmărește pe cei mai mari maeștri ai ciocolatei din întreaga lume în drumul lor prin încâlcita junglă a Amazonului peruan în căutarea unor varietăți rare de cacao, nemaifolosite vreodată în producția de ciocolată. Împărtășiți pasiunea și încântarea marilor producători în drumul lor prin necunoscut, descoperiți înțelesul poveștilor cultivatorilor de cacao băștinași și vedeți în mod direct uriașul impact al despăduririlor, al traficului de droguri și al marilor afaceri agricole asupra stilului de viață amazonian. Însoțiți-i în confruntarea cu nenumăratele probleme de care se izbește industria ciocolatei din ziua de azi , ascultându-i pe toți cei implicați – de la oficiali ai guvernului și experți ai culturilor de cacao până la agricultorii indigeni și specialiștii în fermentație.

Setting the Bar dezvăluie o nouă eră a unui comerț cu ciocolată sustenabil care protejează mijloacele de trai, susține protecția mediului, îi educă pe consumatori astfel încât  să facă alegeri mai bune, creând totodată tablete de ciocolată câștigătoare de premii!

Despre regizor

Lui Tim place mult să spună povești care să atragă atenția asupra problemelor sociale și de mediu și să-i mobilizeze pe oameni să treacă la acțiune. Dl. Shephard a început ca videojurnalist la cel mai mare ziar din Australia, The Sydney Morning Herald, unde a produs, regizat și montat o serie de videoclipuri despre egalitate socială și drepturile omului. În 2011, după ce s-a mutat la San Francisco, filmele lui Tim s-au concentrat asupra alimentației și mediului, lucrând cu NRDC, Public Education Network, cu Robert Redford, Dave Eggers, Four Barrel Coffee și NOPA. Tim călătorește frecvent la Oaxaca, în Mexic, unde se urmărește teme legate de alimentație și sustenabilitate.

Duminică, 4 octombrie

Ora 20.30

Cinema Union

Genul filmului

Documentar

Regia

Tim Shephard

Distribuția

Tassadit Mandi, Zahir Bouzerar, Karole Rocher

Prezentat la


San Francisco Green Film Festival 2019
- AFI Latin American Film Festival 2019
Planet in Focus - Environmental Film Festival 2019

Anul

2019

Durata

85 minute

Limba originală

Engleza, spaniola

Subtitrarea

Română

Țara de produție

SUA, Mexic, Australia