Selectie 2020

Maiden (2019)

itinerama Travel Film Festival - Maiden

Maiden (2019)

Maiden este povestea captivantă a lui Tracy Edwards, o tânără în vârstă de 24 de ani, bucătar pe vase de croazieră, care a devenit șefa primului echipaj în exclusivitate feminin ce a participat la ediția din 1989 a cursei Whitbread Round the World Race (Cursa Whitebread în Jurul Lumii).

Visul lui Tracy nu a avut susținere din nicio direcție: competitorii bărbați credeau că un echipaj format exclusiv din femei nu va avea niciodată șanse de reușită, presa sportivă șovină paria pe eșecul ei, iar eventualii sponsori o respingeau, temându-se că fetele vor muri pe mare și le vor atrage o proastă publicitate.

Dar Tracy a refuzat să renunțe: și-a reipotecat casa, a cumpărat o ambarcațiune la mâna a doua și a făcut tot posibilul ca echipa să ajungă la linia de pornire.

Bucurându-se de o uriașă încredere în sine, Tracy era totuși măcinată de îndoieli, iar reușita nu a fost posibilă decât cu sprijinul remarcabilelor sale coechipiere.

Cu ajutorul lor, ea a șocat lumea acestui sport și a dovedit că femeile sunt egale cu bărbații.

ALEX HOLMES (Regizor și producător)

Alex Holmes - regizor Maiden - Itinerama Travel Film FestivalAlex este un regizor de film care a primit Premiul BAFTA și a cărui operă emoționantă și provocatoare îmbină documentarul cu drama. El a scris și a regizat incitantul documentar ‘Stop at Nothing: The Lance Armstrog Story for ABC’ (De neînvins: Povestea lui Lance Armstrong pentru ABC), pe care revista Variety l-a calificat drept “fascinant… provocator… incitant“, dar și producții care au primit premii Emmy, Bafta sau RTS, precum Casa lui Saddam, Dunkirk și Coaliția.

În 2019, Alex a regizat pentru BBC miniseria Paula, un thriller cu tentă horror pe tema răzbunării, pe care ziarul The Telegraph l-a descris drept “apăsător, strălucit și minunat regizat“.

itinerama Travel Film Festival - Maiden (poster)

Sunrise

Marina Wine Bistro

Vineri, 21 august
21:00

Genul filmului

Documentar

Regia

Alex Holmes

Distribuția

Tracy Edwards, Frank Bough, John Chittendenm, Bruno Du Bois

Premii

Anul

2018

Durata

97 minute

Limba originală

Engleză

Subtitrarea

Română

Țara de produție

Marea Britanie