Selectie 2020

Babyteeth (2019)

Babyteeth (2019)

Babyteeth: Prima iubire” o aduce pe marile ecrane din România pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și bucuria primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla îl aduce acasă pe Moses (Toby Wallace – ”Boys in the Trees”, ”Romper Stomper”), un traficant de droguri de 23 de ani, alături de care trăiește intens vârsta adolescenței și descoperă bucuriile vieții.

În rolurile celor doi părinți îi regăsim pe multi-premiata actriță Essie Davis (”The Babadook”, ”Game Of Thrones”, ”Miss Fisher’s Murder Mysteries”) și pe Ben Mendelsohn (”Bloodline”, ”Animal Kingdom”, ”The Dark Knight Rises”, ”The Outsider”.)

Emoționant și plin de umor, debutul australienei Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a făcut și adaptarea pentru film.

Despre regizor

Shannon Murphy a crescut in Honk Kong, Singapore, Australia și Africa. În 2007 a absolvit NIDA – Institutul Națională pentru Artă Dramatică, iar din acel moment a fost recunoscută drept cea mai influentă absolventă a decadei de Revista Sydney. Shannon a regizat producții pentru Compania de Teatru Sydney, Teatrul Belvoir, Teatrul Griffin, Bell Shakespeare, The Ensemble, The Darlinghurst și Tamarama Rock Surfers. La nivel international, aceasta a regizat la Teatrul Schaubühne, în Berlin. De asemenea, se numără printre câștigătorii Sydney Theatre Award pentru premierea australiană a „My name is Rachel Corrie” și „Broken”.

Ce spune regizorul?

Am iubit fiecare minut scurs în timp ce regizam acest film cu o distribuție extraordinară și o echipă dedicată. A fost o călătorie în care am descoperit tensiunea dramatică, și în același timp, amuzantă din familia Finlay care se vede obligată să îl accepte pe Moses în căminul lor deja disfuncțional.”

– Shannon Murphy

Ce spun criticii

Revelațiile și complexitățile acestei puternice producții persistă mult după ce filmul s-a încheiat.

– John McCallum | The Australian

Grădina de vară

Herăstrău a Teatrului

de Revistă C-tin Tănase

Marți,

15 septembrie

Ora 20:00

Genul filmului

Drama, Comedie

Regia

Shannon Murphy

Distribuția

Ben Mendelsohn, Essie Davis, Eliza Scanlen, Emily Barclay, Toby Wallace

Anul

2019

Premii


Festivalul de Film de la Veneția - Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr

Durata

117 minute

Limba originală

Engleză

Subtitrarea

Română

Țara de produție

Australia