București, 3 săptămâni în 3 spații outdoor
4 - 23 septembrie

Companioni de călătorie anul acesta vor fi artiști de renume ca Javier Bardem, Catherine Deneuve, Geoffrey Rush și Werner Herzog. Fiecare dintre ei va însoți spectatorii în destinații din Antartica până în îndepărtata Australie în care vor fi purtați de filmele de călătorie proiectate.

Proiecțiile de la București vor avea loc între 4 și 23 septembrie la Grădina de vară a Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din parcul Herăstrău, Cinema Elvire Popesco (în cadrul Institului Francez), Bistro Acuarela. Programul este în curs de actualizare.

Program

Itinerama Travel Film Festival aduce la Brăila șapte filme, în premieră națională, din cele patru secțiuni principale ale festivalului – Focus, Exploratorii, Tastes și CineKido.

Catherine Deneuve vine la Itinerama Travel Film Festival
Grădina de vară Herăstrău
Cinema Elvire Popesco
Bistro Acuarela

(* Perioadele pot suferi modificări în funcție de deciziile autorităților legate de pandemia cu noul coronavirus.

Ediția 2020 a Festivalului de film de călătorie Itinerama se va organiza exclusiv în aer liber, în toate cele trei spații menționate mai sus, cu respectarea legislației în vigoare.)

DESPRE EVENIMENT

Pentru că este un an al schimbărilor și al noilor experiențe, HipTrip devine Itinerama - primul festival de film din Europa centrală și de sud-est dedicat filmelor a căror acțiune este centrată în jurul unor repere precum „călătorie”, „explorare”, „cunoaștere de sine” și „depășirea limitelor”.

Itinerama Travel Film Festival

Procesul de rebranding marchează și maturizarea proiectului HipTrip Travel Film Festival, inițiat în 2014 de o mică echipă de iubitori de film și pasionați de călătorii.

Cu o echipă artistică nouă, Itinerama Travel Film Festival, are în vedere conturarea unui program care să acopere toate tipurile de producții cinematografice – scurtmetraje, mediumetraje, lungmetraje de ficțiune, documentare de lung și scurt metraj și animații.

Echipa artistică se va concentra pe titluri premiate internațional la festivaluri precum Cannes, Berlin, Locarno, San Sebastian sau Sundance, dar fără a ignora și alte festivaluri cunoscute pentru promovarea filmelor de artă precum cele din San Francisco, Melbourne, Sydney, Mar del Plata sau Sao Paolo.

Itinerama Travel Film Festival, își ia angajamentul să prezinte pentru prima dată în România proiecții ale unor filme de autor de înaltă calitate cinematografică și cu un palmares festivalier notabil.

Itinerama Travel Film Festival, în particular prin selecția de filme propusă și în general prin tot ansamblul său, valorizează călătoria ca experiență de învățare, indiferent că este vorba de cunoașterea unor noi culturi, descoperirea unor destinații noi, redescoperirea de sine prin călătorie, depășirea propriilor limite și conștientizarea unor probleme de importanță globală.

Organizatori & Parteneri
ORGANIZATOR HipTrip 2018 & Itinerama
Asociatia Maia
CU SPRIJINUL
Cu sprijunul Institutului Francez București
CU SPRIJINUL
CU SPRIJINUL
CU SPRIJINUL
CU SPRIJINUL
Proiectul este co-finanțat de AFCN
AFCN
PARTENERI MEDIA