Serie de mini-documentare video
POVESTIRI DIN ȚARA FĂGĂRAȘULUI
Expoziție foto-video de Adriana Lucaciu - Povestiri din Țara Făgărașului

Adriana Lucaciu a fost într-o expediție inedită. A aflat poveștile Țării Făgărașului de la localnici pasionați de gastronomie, de istoria și de meșteșugurile zonei.

A căutat alături de ei comorile apelor din Țara Făgărașului, precum puțin cunoscutele scoici de râu. Cu alții s-a aventurat prin păduri în căutarea ciupercilor și a plantelor comestibile bine ascunse. Și, la final, le-a ascultat poveștile.

Așa s-a născut proiectul documentar multimedia „Povestiri din Țara Făgărașului”.

PARTIZANII cu Ioana Haşu-Georgiev

Mini-serie documentară

Episodul 1: Rezistența
Episodul 2: Fotografia
Episodul 3: Câmpul

Grupul Carpatin Făgărășan este una din grupările înarmate care au luptat în Munții Carpați împotriva regimului comunist din România. Din acest grup a făcut parte și Gheorghe Haşu, bunicul cercetătoarei Ioana Haşu-Georgiev. În familia Hașu nu au existat discuții despre membrul mișcării de rezistență. Nimeni nu îi pomenea pomenea numele, nu se discuta despre el nici de ziua lui de naştere sau despre data morţii sale. Era un subiect dureros, devenit tabu în timp. Gheorghe Haşu parcă nu existase.

Ioana Haşu-Georgiev a aflat absolul întâmplător cine a fost bunicul ei. După cercetări amănunțite, ea spune acum povestea partizanilor din Munții Făgărașului care au organizat unul dintre cele mai longiveve grupuri anticomuniste.

 

Regie & imagine: Adriana Lucaciu
Inginer de sunet: Tudor Petrea
Producător: Cristian Curus

 

***
Producția face parte din proiectul „Itinerama – Țara Făgărașului la București” organizat de Asociatia Maia și co-finanțat de AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

PARTIZANII - episodul 1: Rezistența

PARTIZANII - episodul 2: Fotografia

PARTIZANII - episodul 3: Câmpul

Povestiri din Țara Făgărașului - ICONARII

Expoziție foto-video Adriana Lucaciu - Povestiri din Țara Făgărașului. Itinerama: Țara Făgărașului la București

Povestiri din Țara Făgărașului - NATURA ÎN FARFURIE

Organizatori & Parteneri
ORGANIZATOR
Asociatia Maia
PARTENER PRINCIPAL
PARTENER PRINCIPAL
PARTENER
PARTENER
Proiectul este co-finanțat de AFCN
AFCN
PARTENERI MEDIA
Ziarul Metropolis
Zile si Nopti