
Itinerama a fost într-o călătorie inedită alături de maestrul culinar în gastronomie locală Daniela Elena Graură.
Am căutat împreună comorile apelor din Țara Făgărașului, precum peștii indigeni de apă dulce și scoicile, ne-am aventurat prin păduri în căutarea ciupercilor și a plantelor comestibile bine ascunse.
Din această expediție ne-am întors la București cu ingrediente rare pentru “alcătuiri” gourmet unice, interesante, cu ingrediente din Țara Făgărașului. Vă așteptăm, duminică seară, de la ora 19.30, la o cină inedită la Espace Minoux, un spațiu de evenimente cu șarm, galerie de artă și seri gurmande.
Experiența include
• o scurtă prezentare a comorilor din apele Țării Făgărașului susținută de maestru culinar în gastronomie tradițională Daniela Elena Graură
• o selecție de cadre fotografice și video ce vor face parte dintr-o expoziție multimedia „Povești și povestiri din Țara Făgărașului” semnată de fotografa Adriana Lucaciu
• un meniu inedit bazat pe pește, pui de baltă și crustacee (meniul complet mai jos) pregătit special pentru acest eveniment de Daniela Elena Graură (Dana) și echipa sa.
• 3 shot-uri de cocktailuri alcoolice – câte unul pentru fiecare secțiune de mâncare – meșterite de (meniul complet mai jos)
Suplimentar
Vei avea la dispoziție următoarele tipuri de băuturi:
• cocktailuri alcoolice și non-alcoolice din Țara Făgărașului cu ingrediente inedite precum mărarul, tarhon sau siropuri din flori locale. Pentru a descoperi cocktail-ul perfect va trebui să stai puțin la povești cu Andrei Boamfa, barmanul „alchimist” din Țara Făgărașului
• o selecție de vinuri locale
• apă minerală, apă plată
Tarif: 180 lei/persoană
Gustări
• Icre de păstrăv în emulsie de castravete și suc de citrice
• Carpaccio din păstrăv indigen & șalău European cu ulei de struguri și suc de măr acrișor cu menta
• Un shot (100ml) de Trahonmezcal
Antreu
• Salată din păstrăv afumat & ceapă roșie de Făgăraș și amestec de salate verzi
• Mousse din păstrăv afumat
• Un shot (100ml) de Basileus
Preparate calde
• Scoici in sos de roșii românești, soi Peară Roșie
• Pui de baltă in vin alb și pesto de pătrunjel
• Somn de Olt cu mămăliga rumenita (alune de pădure, verdeață și brânză de bivoliță)
• Un shot (100ml) de Marario
Un plus de savoare făgărășană
Sosurile, dulcețurile si chutney-urile preparate în atelierul nostru artizanal, sunt bine venite pentru a însoți sau inabila un preparat simplu, fiind o adevărată provocare a gustului dulce, sărat, puțin iute și acrișor, la bază fructat și aromat de prezența vreunui condiment.

Daniela Elena Graură (Dana) - maestru culinar în gastronomie locală
De câțiva ani bate în lung și în lat tărâmurile ascunse ale Țării Făgărașului în căutarea de ingrediente ascunse pe colinele deluroase, în pădurile dese și apele repezi ale acestei regiuni istorice. Le inventariază, se gândește la care ar fi rostul fiecăruia într-un fel de mâncare, face experimente culinare în bucătăria sa din Făgăraș și reușește într-un final să găsească „preparatul” ideal pentru fiecare ingredient în parte.

Andrei Boamfa – barmanul „alchimist”
Este cel care se ocupă să cucerească ireversibil pe oricine cu „amestecurile” lui denumite cocktailuri. Lui Andrei nu îi veți da o comandă, ci este mai bine să povestiți cu el un pic, asta îl va inspira și va găsi combinația perfectă. Andrei reușește să vă răsfețe gustul final cu mărarul, tarhonul, menta, ghimbirul, castraveții și siropurile noastre din flori, muguri, petale si fructe în combinații unice, memorabile. Amestecurile pot completa inegalabil preparatele cinei din Țara Făgărașului.

Prânz gourmet cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului
Sâmbătă, 26 septembrie & Duminică, 27 septembrie
ora 14:00 @ Acuarela Bistro







