Selectie 2020

Maiden (2019)

itinerama Travel Film Festival - Maiden

Maiden (2019)

Maiden este povestea captivantă a lui Tracy Edwards, o tânără în vârstă de 24 de ani, bucătar pe vase de croazieră, care a devenit șefa primului echipaj în exclusivitate feminin ce a participat la ediția din 1989 a cursei Whitbread Round the World Race (Cursa Whitebread în Jurul Lumii).

Visul lui Tracy nu a avut susținere din nicio direcție: competitorii bărbați credeau că un echipaj format exclusiv din femei nu va avea niciodată șanse de reușită, presa sportivă șovină paria pe eșecul ei, iar eventualii sponsori o respingeau, temându-se că fetele vor muri pe mare și le vor atrage o proastă publicitate.

Dar Tracy a refuzat să renunțe: și-a reipotecat casa, a cumpărat o ambarcațiune la mâna a doua și a făcut tot posibilul ca echipa să ajungă la linia de pornire.

Bucurându-se de o uriașă încredere în sine, Tracy era totuși măcinată de îndoieli, iar reușita nu a fost posibilă decât cu sprijinul remarcabilelor sale coechipiere.

Cu ajutorul lor, ea a șocat lumea acestui sport și a dovedit că femeile sunt egale cu bărbații.

ALEX HOLMES (Regizor și producător)

Alex Holmes - regizor Maiden - Itinerama Travel Film FestivalAlex este un regizor de film care a primit Premiul BAFTA și a cărui operă emoționantă și provocatoare îmbină documentarul cu drama. El a scris și a regizat incitantul documentar ‘Stop at Nothing: The Lance Armstrog Story for ABC’ (De neînvins: Povestea lui Lance Armstrong pentru ABC), pe care revista Variety l-a calificat drept “fascinant… provocator… incitant“, dar și producții care au primit premii Emmy, Bafta sau RTS, precum Casa lui Saddam, Dunkirk și Coaliția.

În 2019, Alex a regizat pentru BBC miniseria Paula, un thriller cu tentă horror pe tema răzbunării, pe care ziarul The Telegraph l-a descris drept “apăsător, strălucit și minunat regizat“.

itinerama Travel Film Festival - Maiden (poster)

Sunrise

Marina Wine Bistro

Vineri, 21 august
21:00

Genul filmului

Documentar

Regia

Alex Holmes

Distribuția

Tracy Edwards, Frank Bough, John Chittendenm, Bruno Du Bois

Premii

- Dublin International Film Festival 2019
- San Francisco International Film Festival 2019
- Cinema for Peace Awards 2020
- Hamptons International Film Festival 2019


Nominalizat la:
BAFTA Awards 2020

Anul

2018

Durata

97 minute

Limba originală

Engleză

Subtitrarea

Română

Țara de produție

Marea Britanie